De deadline van deze workshop is reeds voorbij.

Mallen maken en werken met gietklei MEI / JUNI 2023

Dinsdag 30 mei (9-12u/13-16u) - 6 juni (9-12u) - 13 juni (9-12u) -20 juni (9-12u) 2023, €240.00

In deze lessenreeks komt alles aan bod. Jullie gaan zelf ‘eendelige’ mallen maken en later ook twee- en meerdelige mallen. Deze zelfgemaakte mallen zullen we dan ook afgieten en daar waar nodig of gewenst assembleren we de onderdelen. We verkennen ook het werken in laagjes, inkleuringen en applicatie van onderdelen.

Beschrijving

Gedurende 5 lesdelen leer je veel bij over de materialen die gebruikt worden, de zaken waar je moet op letten, de afwerking, de tips en tricks, … De mogelijkheden zijn eindeloos maar we beginnen bij het begin en bouwen op om te eindigen met eigen afgegoten spullen en nog het liefst ‘alles in veelvoud’. Het is een technisch onderbouwde activiteit maar eenmaal de techniek in de vingers laat het je toe om je fantasie de vrije loop te laten. Alle vormen zijn mogelijk, we komen los van de typische ronde potjes. 5 lesdelen boordevol actie, info en volop genieten! Deze workshop richt zich zowel tot beginners als tot mensen die al wat voorkennis hebben. Deze lessenreeks wordt gegeven door Kris De Clercq van Keramiekatelier Aster en Jasmien. Meebrengen de eerste les: 5 ‘lossende’ voorwerpen waarvan je een mal wil maken (max. pompelmoes qua formaat). Voorbeeld: bekertje, glaasje, kommetje,… (‘Lossend’: de onderkant is smaller dan de bovenkant, als je er een mal rond giet komt deze vorm zonder probleem uit de mal. Dus geen boordjes, geen reliëf, geen voetje). Wij zorgen ook voor een reserve ‘juiste’ voorwerpen om een mal rond te maken. We willen graag inschatten welke voorwerpen jullie zullen meebrengen om te kijken of ze voldoen aan de voorwaarden. Zo kunnen we het maken van de mallen optimaal voorbereiden. Stuur een foto (en de afmeting) via whatsapp naar Kris: 0472 19 27 22. Schort en handdoek. Inbegrepen: alle materiaal voor het maken van 3 mallen en het afgieten daarvan (excl. bakkosten)

Prijs

De kostprijs voor deze workshop bedraagt €240.00. Na inschrijving sturen we je een persoonlijk bericht met de informatie over de betaling.

Annulatie

Annuleer je meer dan 2 maanden voor het begin van de workshop, dan wordt het inschrijvingsgeld teruggestort, mits afhouding van €30 administratiekosten.

Annuleer je minder dan 2 maanden voor de aanvang van de workshop, wordt het inschrijvingsgeld teruggestort, mits afhouding van €30 administratiekosten, als iemand van de wachtlijst je plaats kan innemen of als je zelf een plaatsvervanger kan aanduiden.