TWEEDAAGSE GLAZUURINITIATIE MET SOFIE GOETHALS

Maandag 15 april en zaterdag 20 april 2024 telkens van 9.30u - 16u, €260.00

Heb je ondertussen ook wat bestofte glazuurboeken en/of recepten liggen maar weet je niet hoe er nu precies aan te beginnen? Heb je al online glazuurrecepten gevonden maar raak je er toch niet helemaal wijs uit? Wil je meer begrijpen wat er gebeurt als je grondstoffen samen gooit, op je stuk aanbrengt en in de oven zet? Dan is deze initiatie in het glazuren wellicht iets voor jou.

Beschrijving

In deze tweedaagse workshop geeft Sofie Goethals een basis om zelf aan de slag te kunnen met eigen gemaakte steengoed glazuren. De glazuurrecepten zijn geschikt voor een temperatuur van 1220 - 1240 graden. Theorie (presentatie) en praktijk (glazuurtesten maken) worden afgewisseld. Tijdens de tweedaagse komen volgende zaken aan bod: - Wat is een glazuur? - Uit welke basiscomponenten wordt een glazuur opgebouwd? - Welke grondstoffen worden gebruikt om glazuren aan te maken? - Wat zijn nu eigenlijk opaakmakers en kleurende oxiden? - Hoe lees en interpreteer je een glazuurrecept? - Hoe ga je veilig aan de slag? - Welke verschillende glazuur testmethodes zijn er? We testen verschillende methodes uit in de praktijk. ​Deze cursus is geschikt voor iedereen die geen of beperkte ervaring heeft met het zelf samenstellen van glazuren. Let op: zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven nemen liever niet deel. We werken met metaaloxiden en hoewel we de nodige beschermingsmaatregelen nemen, zoals handschoenen en mondmasker, blijft het toch riskant. Deelnemen is op eigen risico. ​ ​

Prijs

De kostprijs voor deze workshop bedraagt €260.00. Na inschrijving sturen we je een persoonlijk bericht met de informatie over de betaling.

Annulatie

Annuleer je meer dan 2 maanden voor het begin van de workshop, dan wordt het inschrijvingsgeld teruggestort, mits afhouding van €30 administratiekosten.

Annuleer je minder dan 2 maanden voor de aanvang van de workshop, wordt het inschrijvingsgeld teruggestort, mits afhouding van €30 administratiekosten, als iemand van de wachtlijst je plaats kan innemen of als je zelf een plaatsvervanger kan aanduiden.

Nog maar 2 plaatsen beschikbaar!

Inschrijven

Annulatie bij voorafbetaling Annuleer je meer dan 2 maanden voor het begin van de workshop, dan wordt het inschrijvingsgeld teruggestort, mits afhouding van €30 administratiekosten.
Annuleer je minder dan 2 maanden voor de aanvang van de workshop, wordt het inschrijvingsgeld teruggestort, mits afhouding van €30 administratiekosten, als iemand van de wachtlijst je plaats kan innemen of als je zelf een plaatsvervanger kan aanduiden.